niedziela, 07 sierpnia 2016

Warzywa z kasz jaglan

To jest pyszne, s這wo daj. Zastanawiam si, co sprawia, 瞠 smakuje tak dobrze i my郵, 瞠 sekretem jest po陰czenie aromatycznych smak闚 oleju kokosowego i czosnku. Wydaj si do siebie nie pasowa? A jednak smakuj razem bardzo dobrze. Je郵i kto ma w徠pliwo軼i, czy koniecznie trzeba u篡 oleju kokosowego, to odpowiadam: nie trzeba, oczywi軼ie, ale zdecydowanie polecam. Z u篡ciem innego oleju to danie b璠zie bardzo dobre. Z olejem kokosowym - wyj徠kowe. Najlepiej u篡 oleju nierafinowanego, czyli virgin. Taki jest aromatyczny i ma wyra幡y smak. Je郵i na opakowaniu oleju kokosowego jest napisane, 瞠 jest bezzapachowy - to znaczy, 瞠 jest rafinowany. Je郵i nic na ten temat nie jest napisane, to te oznacza, 瞠 jest rafinowany. Olej kokosowy jest teraz豉two dost瘼ny, ale ten nierafinowany da si kupi g堯wnie w sklepach ze zdrow 篡wno軼i.

Wiem, 瞠 nie wszyscy przepadaj za kasz jaglan. Niekt鏎ych zniech璚a gorzki smak. Jest na to rada: przed ugotowaniem kaszy nale篡 j przep逝ka wrz徠kiem. W tym daniu zreszt dominuj warzywa, a kaszy jest relatywnie ma這, wi璚 naprawd - nie nale篡 si ba jej charakterystycznego smaku, nawet je郵i kto go nie lubi. B璠zie Wam smakowa這, obiecuj!

Warzywa z kasz jaglan

  • 4 cebule,
  • 4 z帳ki czosnku,
  • 2 cukinie,
  • 1 czerwona papryka,
  • 250 g 鈍ie瞠go szpinaku,
  • 10kawa趾闚 suszonych pomidor闚,
  • ⅔ szklanki suchej kaszy jaglanej,
  • olej kokosowy,
  • s鏊, pieprz,
  • opcjonalnie: zio豉.

Kasz sparzy: wsypa na sitko i przela wrz帷 wod. To sprawi, 瞠 nie b璠zie gorzka.Gotowa na ma造m ogniu w 1,5 szklanki wody przez 15 minut.

Cebul posieka, cukini i papryk pokroi w kostk, suszone pomidory pokroi w drobn kostk. Cebul zeszkli na oleju kokosowym, pod koniec doda rozgnieciony czosnek i dusi jeszcze przez chwil, mieszaj帷. Osobno poddusi na oleju kokosowym cukini, papryk i szpinak.

Wymiesza wszystko. Doprawi sol, pieprzem i ewentualnie zio豉mi.

Zak豉dki:
Kulinarne sklepy internetowe z towarem dobrej jako軼i i 鈍ietn obs逝g:
CSS i skrypty - przydatne przy urz康zaniu bloga:
Durszlak.pl
Spis tre軼i bloga
Miary i przeliczniki
O muffinkach
Newsletter
RSS