Kategorie: Wszystkie | ciasta | ciastka | dania m帷zne | desery | dodatki | inne | muffinki | napoje | warzywa | wypieki wytrawne
RSS

dania m帷zne

poniedzia貫k, 16 lutego 2009

Pancakes

  • 1 szklanka m彗i,
  • 1 ½ 造瞠czki proszku do pieczenia,
  • 2 造磬i cukru,
  • 1 szczypta soli,
  • 1 du瞠 jajko,
  • 1 szklanka mleka,
  • 2 造磬i stopionego mas豉.

Wymiesza ze sob m彗, proszek do pieczenia, cukier i s鏊. Doda mleko, 鄴速ko i mas這, wymiesza. Bia趾o ubi na sztywn pian, delikatnie doda do masy.

Sma篡, a nale郾ik b璠zie suchy na kraw璠ziach, a na powierzchni zaczn pojawia si b帳elki. Sp鏚 powinien by zarumieniony. Przewr鏂i na drug stron i sma篡 na z這ty kolor.

Z podanych ilo軼i sk豉dnik闚 wysz造 mi cztery du瞠 nale郾iki.

Ubijanie bia趾a mo積a pomin望 i po prostu wymiesza od razu z mas ca貫 jajko, ale to w豉郾ie ubijanie nadaje wi瘯sz puszysto嗆. Podan ilo嗆 cukru mo積a modyfikowa w zale積o軼i od dodatk闚 - zamiast z syropem klonowym, nale郾iki mo積a podawa z p造nnym miodem, owocami, nutell, stopion czekolad albo d瞠mem. Z tego, co si zorientowa豉m, w wi瘯szo軼i przepis闚 na pancakes w og鏊e nie ma cukru.

Pancakes

Zak豉dki:
Kulinarne sklepy internetowe z towarem dobrej jako軼i i 鈍ietn obs逝g:
CSS i skrypty - przydatne przy urz康zaniu bloga:
Durszlak.pl
Spis tre軼i bloga
Miary i przeliczniki
O muffinkach
Newsletter
RSS